ALTERNATIV CANCER

Ett otroligt need att skriva om allt jag hittar och går igenom under min kamp att bekämpa min cancer. Jag hittar så mycket under mina sömnlösa nätter på webben att jag tänkte att det kunde vara bra att samla all info på ett ställe.

Att vara frisk eller inte... det är frågan...

Publicerad 2013-06-18 06:55:21 i Dagbok,

Jag mår faktiskt fantastiskt bra. Eller inte. Det beroro ju på vad man jämför med.
När man bestämmer sej för att man mår bra, är det jobbigt att acceptera att man inte är helt hundra.
Boksluten tog nästan musten ur mej. Även om jag satt med pärmarna här hemma och vilade emellanåt och jag har en bokföringsbyrå som hjälper mej så blev det många timmars letande och då tog orken slut.
Sista dagen så stupade jag i soffan klockan åtta och jag nästan kröp till sängs.
Dom som vet bättre skulle nog sagt att jag gick över gränsen.
Men skattemyndigheten skiter ju i om jag har haft cancer så det var bara att gilla läget.
Nu är det i alla fall över och inlämnat.
En sak avklarad :-)
Nästa mål är att få styrt upp alla rutiner så jag kan koncentrera mej på att vara sjukskriven. Det är inte alltid så lätt som det låter när man driver eget. För man kan liksom inte sjukskriva sej från ägarskapet. Personal behöver handledning och även om jag har jätteduktig personal så måste ägaren fatta alla besluten, samt att jag sitter på en hel del värdefull information som dom kan behöva ta del för nu inför den kommande säsongen för att göra så att arbetet flyter lättare.
Men jag försöker verkligen att koppla ner, även om det inte funkar helt ut.
Jag har lite att jobba med här också tror jag. Det är jobbigt för ett kontrollfreak som jag att släppa helt och det kommer jag nog aldrig att göra heller.
Jag är nog en av få cancer patienter som har haft med mej laptopen till sjukan hela tiden....
Men...
Det är också det som har hållt mej igång. Jag har inte legat rätt ut och tyckt synd om mej själv eller grävt ner mej i sjukdomen. Det var vissa dagar självklart som jag mådde så fruktansvärt illa att jag inte orkade att öppna laptopen på en till två dagar och det har nog varit svårt för de i min omgivning att förstå också, då jag har varit uppkopplad för det mesta, så dom undrade varför dom inte fick svar på sina frågor.
Och det är ju inte så konstigt. Jag har ju själv svårt att förstå att jag har varit sjuk. Jag har fortfarande problem med att acceptera att jag inte får gjort så mycket som förut. Som sagt, jag har lite att jobba med...
Men rehab går framåt.
Jag går till sjukgympa två gånger per vecka och gör mina cirkulationsövningar. Rumpan börjar flytta upp sej sakta men säkert :) Jag är fortfarande smal som sjutton men det hänger inte och slänger runt benen längre.
Med kläder på ser jag helt ok ut =)
En positiv grej är att jag kommer i kläder jag inte använt sedan jag bodde på Teneriffa =)
Det är jättekul! Lika bra att passa på att återanvända den garderoben medans man kan =)
Jag är inte lika stressad över vikten längre heller. Karin, min läkare, sa att hon inte skulle vara direkt orolig om jag bara vägde 56 kilo när jag kommer på återbesök i höst. Det tar tid att komma upp i vikt igen så det tar ju bort en del av pressen jag haft. För stunden pendlar jag mellan 55,5-56,5. Jag har som mål att komma upp till 57 i sommar men nu behöver jag inte stressa. Jag får i mej två vällingar om dagen och resten äter jag. Tanken är ju att jag ska slippa vällingarna så småningom men just nu så går det inte.
Det som är jobbigast är nog fortfarande smakerna. Nu är ju smaken nästan helt tillbaka, men den här mm-känslan infinner sej inte riktigt, eftersmaken på det jag äter har inte kommit igång och det är lite jobbigt.
Det smakar bra i början, men sen infinner sej en väldigt tråkig smak som gör att man tappar aptiten och efter en halv portion så tar det stopp. Jag brukar få svälja ner de sista tuggorna med vatten. Det gör att jag inte får i mej fulla portioner. Det går bara inte. Men jag måste även tillägga här att det blir bättre vecka för vecka.
Igår stoppade jag i mej en spansk köttbulle när jag gick förbi köket av bara farten och det är länge sedan som jag små-åt, så aptiten är definitivt på väg tillbaks.
Däremot har jag inte så ont när jag sväljer längre vilket känns jätteskönt. Tar bara diklofenak nu och det vid behov så det känns jättebra. Jag hoppade losecen också för jag ville inte ha fler mediciner och det gick ju bra det med. Sonden/knappen mår bra och min infektion har läkt ut.
Det jag saknar mest är nog att dricka ett glas vin eller att ta en öl för det smakar fortfarande inget vidare men nu är det midsommar snart och nya mål i sikte.
Kanske kan jag testa en hof till sillen. (undra hur sill kommer att smaka förresten...)
Syrliga saker klarar jag inte att äta ännu. Ananas höll på att riva sönder halsen. Aceto Balsamico (som jag älskar) smakar hysteriskt illa. Vi får väl se hur det funkar med sillen. I annat fall får jag beställa lite laxcheesecake från vår nya meny som jag provade igår som var så god att jag fick ståpäls!
Jag blir så lycklig när jag känner smakerna hela vägen. Killarna i köket skrattade när jag stod och hoppade upp och ner av lycka för att jag tyckt det smakade så gott =)
Frågan är...   Jo, jag vill nog beskriva mej som frisk. Fast lite trött. Med lite ont i halsen.
Men vid väldigt gott mod och lycklig över att ha så mycket tid med mina flickor.
Saga sa igår kväll, med gråten i halsen att hon tyckte det var jättemysigt att jag är hemma alla kvällar med dom nu.
Jag tycker själv att det är jätteskönt. Att gå och lägga sej klockan elva eller rentav klockan tio. Det är en ny värld.
Jag håller fortfarande hastigheten genom staden. (nästan alltid ;)
Den här sjukdomen har gett mej en ny syn på livet. Att varva ner. Att vara mer harmonisk. Att ta sej tid.
Det kommer att blli en härlig sommar! Kram på er!
 

Det är gött att leva..

Publicerad 2013-06-11 23:15:00 i Dagbok,

Har fullt upp med att vara hemma, hinna med bokslut och preppa inför skolavslutning. Det är lite mycket nu men... jag stressar i n t e ! Så det så!
Kom på mej själv med att hålla hastighetsbegränsningen igenom stan härom dagen.., :-) det är ett gott tecken!
Måste ändå få undan lite papper denna vecka.
Men för er som undrar hur det gick med sonden:
Jag åkte akut till Näl i söndags och kollade och det kan vara så att det är lite magsaft som har läckt och gjort det irriterat. Inte så farligt alltså! Har fått en gele som ska skydda huden och doktorn rekommenderade losec för att mildra magsyran något. Vi får se om det hjälper. Jag känner att jag inte vill ta mer medicin nu när jag trappat ner så...
Har slutat med morfinplåster :) äntligen! och tar bara diklo och alvedon.
Vikt 55,8

På väg till doktorn igen...

Publicerad 2013-06-04 08:56:00 i Dagbok,

En liten skgga har lagt sej på min soliga himmel och det är att sonden jag satte in gör ont och att jag har börjat få en grym värk i armarna och i öronen som har suttit i, i två dagar nu... Lite jobbigt då jag i övrigt kände att det gick framåt. Men det är säkert övergående... Rapporterar mer efter besöket på Sahlgrenska som jag ska på om ca en timme.

Positiva saker
Körde till Orust igår och såg Sagas trumpetuppvisning med min väninna Annika
Det är fantastiskt väder

Vikt. 55,6 var uppe i 56,2 igår så det är på rätt väg =)

Lycklig ♥ ♥ ♥

Publicerad 2013-06-02 08:28:53 i Dagbok,

I fredags var en underbar dag...
Jag hade återbesök hos läkaren på Näl och min målsättning var ju att ta bort sonden i magen. Men jag hade kommit fram till att jag nog skulle få byta till den till den lite mindre knappen i alla fall eftersom jag inte klarar att gå upp i vikt utan näringsdrycker och välling.
Nog för att jag äter, men jag sätter ju fortfarande i halsen och jag får svälja ner mycket med vatten och jag får inte i mej normalstora portioner ännu, vilket innebär att jag måste fortsätta med näringsdryckerna vare sej jag vill eller inte för annars går jag ner i vikt.
Läkaren sa att han hade satt ett stort frågetecken på mej för dom visste inte om dom skulle ta bort den helt eller byta ut den. Jag hade ju uttryckt min vilja innan jag åkte hem...
Jag sa att jag hade kommit till insikt och valde att byta. Bytet gick rätt så lätt, det gjorde ganska ont när dom tryckte in den men det gick över lika snabbt. Det var en jätteskön känsla att få bort den fula slangen som har hängt och dinglat från magen och nu är den ersatt med en liten knapp som jag till och med kan sola med =) Fantastiskt skönt.
Så nu kommer jag att ha den tills jag känner att jag kan äta fullt ut och den ser inte så hemsk ut så den kan jag leva med ett tag.
Doktorn ville även titta i halsen och när han gjorde det så sa han att han inte kunde se någon tumör längre... =)
Jag blev alldeles tyst och glad och tårarna bara sprutade av lycka!!
Jag ska ärligt säga att jag har varit lite orolig sista tiden, eftersom det helt plötsligt blev svårare att äta och jag har haft mina tvivel och tänkt att "Tänk om den växer nu och dom har missat en bit och det är därför jag har svårt att svälja..."
Men så var inte fallet!
Anledningen till att jag har svårt att svälja är att läkningen går fram och tillbaka och att jag har gruvliga strålningskador i halsen så han sa att jag kommer nog att känna av det här en bra tid, kanske till och med år framöver även om det inte kommer att göra ont längre så kan det vara jobbigt att svälja.
Jag får ju säga att så länge jag får vara med mina barn och vara här så kan jag leva med det =)
När jag körde hem denna strålande fredag och solen gassade och gräset var bara så där grönt att man blir glad ända ut i tårna, så kände jag att jag bara ville skrika av glädje, dansa, sjunga, krama alla grässtråna, omfamna träden för jag har tagit mej igenom och jag är cancerfri nu.
Det är en obeskrivlig känsla!
Nu känns det som om det lilla slemmet i halsen jag har kvar, svettningarna på natten, tröttheten och smärtan i halsen är peanuts! För jag är egentligen frisk!
Självklart så har jag fortfarande en del undersökningar kvar och slutröntgen ska göras i slutet på juli, men bara vetskapen om att man inte kan se någon tumör i halsen längre gör att jag utgår ifrån att den är helt borta.
Att få lov att berätta detta för barnen var en obeskrivlig glädje.
Båda flickorna började gråta, det var mycket press som släppte och jag förklarade att även om jag mår dåligt nu av biverkningarna så kommer jag att bli helt frisk så småningom. Vi grät tillsammans och Saga sa: " Nu är det över! Allt vi har gått igenom, mamma." "Ja, lilla gumman, nu är det över," sa jag.
På kvällen så kom Katrin med sina barn och vi firade med tapas och drack lite vin. Det smakade bättre än innan. Det går framåt. På alla plan. Sakta men säkert. =)
Ingenting kan göra mej ledsen just nu för jag är så lycklig att jag spricker.
Kram på er alla!
Ha en jättemysig söndag ♥
 
Positiva saker
Jag har ingen synlig tumör i halsen längre ♥ ♥ ♥
Har umgåtts och mysit med min väninna och våra barn och haft fantastiskt trevligt.
Har kramat och myst med mina barn.
Tagit det extremt lugnt.
Gjort ingenting =) (och det är inte lätt för att vara mej ;)
 
Vikt:
55,7
Medicin:
Plåster. fast jag glömmer ju att bytaa så att det går 5 dagar emellan istället för 3 och på 5te dagen så börjar jag fundera på varför jag har så ont i halsen... ;) så jag får nog ha det ett tag till.d
Alvedon och Diklofenak vid behov. Ca 2 om dagen. Har minskat lite... =)

Om

Min profilbild

Anette

"Jag har inte många bollar i luften, jag har ett bollhav" 2-barns mamma född -67, driver 4 företag inom hotell och restaurang och dygnet har inte tillräckligt med timmar. Det är väl förmodligen därför jag har fått cancer... Jag försöker alltid att se något positivt i allt elände och i detta fallet är det nog att jag blir tvungen att jobba mindre. Men det ska gudarna veta, det är f-n inte lätt. Är man van att ha koll på allt så är det också väldgt svårt att släppa. Samtidigt som ett kontrollfreak som jag måste naturligtvis lägga min näsa i allt som händer även om jag borde vara hemma och ta det lugnt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela