ALTERNATIV CANCER

Ett otroligt need att skriva om allt jag hittar och går igenom under min kamp att bekämpa min cancer. Jag hittar så mycket under mina sömnlösa nätter på webben att jag tänkte att det kunde vara bra att samla all info på ett ställe.

Sond terapi

Publicerad 2013-02-18 21:44:00 i Dagbok,

Idag var jag på Näl och pratade med dom inför sättningen av sonden.
Jag har valt att sätta en sond i magsäcken om det blir problem med sväljandet.
Eftersom mamma fick otroliga sväljproblem efter strålningen så vill jag vara förberedd. Sen har jag i och för sig ställt in mej på att klara mej utan sond. Den är bara där omifallatt.
Som läkaren sa, "Du verkar så himla envis att du kommer säkert inte att behöva den" ;)
 
Lite störande tycker jag dock att det är att jag måste åka dit två gånger för att få satt en sond. En gång för besök och sen för att sätta sonden. Det är ju inte så att dom har någon förståelse för att man har hundra grejor att fixa med. Nixpix, nu är du sjuk = du har inget liv och vi kan disponera din tid som vi vill...typ
Jag hade ju  l i t e  synpunkter på detta och jag ringde naturligtvis upp för att ändra på allt som dom hade bestämt. Sån e jag ;) Hade i alla fall tur och fick prata med en sköterska som förstod att jag hade ett liv och fixade så det går minimalt med tid när jag är där, men... jag får inte köra hem efter att dom har sövt mej så då måste jag stanna över natten :( halvkul!
Ja,ja, det är bara att gilla läget. Man kan inte få bestämma jämt. ;)
BTW. Undra hur sexig man är med en slang på magen? %-)
 
Uppdrag! Kolla efter dekorplåster till att tejpa över slangen!
Nån som har ett tips?
 
Börjar mer och mer se fram emot att bli strålbehandlad och få bort den här hemska klumpen på halsen. Helt otroligt faktiskt, med tanke på att jag var vettskrämd för behandlingen för tre månader sedan och var helt övertygad om att jag skulle dö om jag genomgick en strål och cellgifts behandling. Men nu är jag nog så mentalt förberedd jag kan bli. Känner att jag mår fantastiskt bra fysiskt och det är grundläggande för att kunna stå sej genom en behandling. Dessutom är jag helt övertygad om att det är minst lika viktigt att vara psykiskt förberedd. Jag har bara bestämt mej att nu ska jag fixa det här! Det har varit en speciell resa att ta sej hit mentalt, men nu är jag redo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anette

"Jag har inte många bollar i luften, jag har ett bollhav" 2-barns mamma född -67, driver 4 företag inom hotell och restaurang och dygnet har inte tillräckligt med timmar. Det är väl förmodligen därför jag har fått cancer... Jag försöker alltid att se något positivt i allt elände och i detta fallet är det nog att jag blir tvungen att jobba mindre. Men det ska gudarna veta, det är f-n inte lätt. Är man van att ha koll på allt så är det också väldgt svårt att släppa. Samtidigt som ett kontrollfreak som jag måste naturligtvis lägga min näsa i allt som händer även om jag borde vara hemma och ta det lugnt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela